Nílusi hajóút, Nílusi hajóutak, Asszuán
+36 70 34 77 000 info@egyiptom-travel.hu Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook

Nílusi hajóutak

Válasszon nílusi hajóútjaink közül!
EGYIPTOMI UTAZÁS
NAGY EGYIPTOMI KALAND  
Ultra luxus nílusi hajóút
9 nap / 8 éj
Kairó  - 4 éjszaka  
Nílusi hajó  - 3 éjszaka  
Luxor  - 1 éjszaka  
Repülővel

Ez egy ízig-vérig izgalmas utazás, mellyel olyan helyekre juthat el, ami egy átlagos turista elől zárva van. Ez az utazás nem a pihenésről szól, hanem a kalandokról. Szerezzen felejthetetlen élményeket!


Utazás 658 875 Ft/fő ártól
EGYIPTOMI UTAZÁS
KING TUT  
Nílusi hajóút, Egyiptom körutazás
8 nap / 7 éj
Kairó  - 3 éjszaka  
Nílusi hajó  - 3 éjszaka  
Luxor  - 1 éjszaka  
Repülővel

Ízig-vérig nílusi hajóút, annak minden bájával. Felejthetetlen élményekkel, programdús városlátogatásokkal Kairóban, Luxorban és Asszuánban egyaránt.


Utazás 535 420 Ft/fő ártól
EGYIPTOMI UTAZÁS
MISZTIKUS OZIRISZ  
Nílusi hajóút, Egyiptomi körutazás, Tengerparti üdülés
11 nap / 10 éj
Kairó  - 3 éjszaka  
Nílusi hajó  - 3 éjszaka  
Hurghada  - 4 éjszaka  
Repülővel

Nílusi hajóút, hurghadai üdüléssel, mely minden lényeges egyiptomi látnivalót tartalmaz - Kairó, Luxor, Asszuán városnézés, Nílus menti templomok. A hurghadai tartózkodás hossza NÖVELHETŐ!


Utazás 583 715 Ft/fő ártól
EGYIPTOMI UTAZÁS
ÁMON-RÉ LÁNYAI  
Nílusi hajóút, Egyiptomi körutazás
10 nap / 9 éj
Kairó  - 5 éjszaka  
Nílusi hajó  - 3 éjszaka  
Luxor  - 1 éjszaka  
Repülővel

Nílusi hajóút, körutazás, ókori Egyiptom rajongóknak, Kairó, Alexandria, Luxor, Asszuán városnézéssel. A hurghadai tartózkodás hossza NÖVELHETŐ!


Utazás 623 525 Ft/fő ártól
EGYIPTOMI UTAZÁS
ÁMON-RÉ FIAI  
Nílusi hajóút, Egyiptomi körutazás, Tengerparti üdülés
13 nap / 12 éj
Kairó  - 5 éjszaka  
Nílusi hajó  - 3 éjszaka  
Hurghada  - 4 éjszaka  
Repülővel

Nílusi hajóút, körutazás, hurghadai üdüléssel, mely szinte minden fontos egyiptomi látnivalót tartalmaz - Kairó, Alexandria, Luxor, Asszuán városnézés. A hurghadai tartózkodás hossza NÖVELHETŐ!


Utazás 672 705 Ft/fő ártól
Hogyan válasszunk egyiptomi utazást?

Hogyan építheti fel a saját igényére szabott nílusi hajóútját?

 1. Válasszon a nílusi hajóútjainkból!
 2. Válasszon hotelt az adott utazás fődesztinációjának a hotel kínálatából!
 3. Válasszon indulási időpontot!
 4. Határozza meg az utazás hosszát, hiszen szinte bármelyik egyiptomi utazásunk esetében lehetősége van Önnek, megnyújtani az utolsó hotelben töltendő tartózkodás hosszát.
 5. A kiválasztott hotel esetében határozza meg, mely szobatípus tetszik Önnek a leginkább.
 6. A választott szobatípusnál, határozza meg a szobabeosztás. Amennyiben van gyermek az utazók között adja meg születési dátumát.
 7. Ha szüksége van több szobára, adjon hozzá még egy másikat is!
 8. A kínálatunkból elérhető fakultatív programokkal teheti meg színesebbé és izgalmasabbá az utazását.
 9. Válasszon az opciós lehetőségeinkből – akár többet is – amelyek tetszenek Önnek. Itt választhat például utasbiztosítást, útlemondási és megszakítási biztosítást, csoportzárási opciót (melyet a magyar utazási piacon egyedülállóan csak a cégünk kínál), de itt fogja látni a kötelező elemeket is!
 10. Ezzel elkészült az utazásának a megalkotásával, a megjelenített csomagár tartalmazza az utazáshoz szükséges összes költséget, a megvásárolt opciókat és fakultatív programokat, de nem tartalmazza az egyiptomi vízumot, melyet Önnek kell megvásárolni az egyiptomi repülőtéren, melyben kinti kollégánk segítséget fog nyújtani Önnek.

Az egyiptomi utazásának a konfigurálását, az oldalakon megtalálható videóinkkal tesszük könnyebben érthetővé.

 

Nílusi hajóútjának a megrendelési folyamata

 1. Az utazás kialakítása után, a konfigurációs oldal alján megtalálja, az utazása csomagárát, illetve az alatta lévő TOVÁBB gombra kattintva egy összegést láthat az Ön által megalkotott utazásról.
 2. Ha kérdése van, akkor felteheti nekünk írásban, de telefonon is állunk a rendelkezésére.
 3. A megrendelése 4 lépésből fog állni:
  1. E-mail cím ellenőrzése, egy kód elküldésével.
  2. Utazók adatainak megadása (név, születési dátum, állampolgárság), szerződő adatainak megadása (név, születési dátum, állampolgárság, lakcím, telefonszám, e-mail cím).
  3. Nyilatkozatok elfogadása
  4. Utazási szerződés áttekintése és elfogadása, majd az utazás megrendelése, mely ettől a ponttól már fizetési kötelezettséggel jár.
 4. A megrendelés után egy e-mailt küldünk Önnek, mely tartalmazni fogja az Ön utazási szerződését, az utazásának a leírását és a fizetéshez szükséges információkat. Amennyiben utasbiztosítást is kér, annak a dokumentumait egy külön e-mailben fogjuk elküldeni Önnek.

 

Nílusi hajóutak

A nílusi hajóút az egyik legvonzóbb és izgalmasabb egyiptomi utazás, mely látnivalókban és maradandó élményekben gazdag.  A weboldalunkon többféle nílusi hajóútból is választhat igényeinek megfelelően.

Jó néhány kérdés merülhet fel a nílusi hajóutakkal kapcsolatban, amiket érdemes tisztázni.
De előtte szeretnénk megjegyezni néhány dolgot.

 • Először is, hogy tisztán nílusi hajóút nem igazán "létezik", mert a hajóút mellé szinte minden esetben társulnak egyéb egyiptomi desztinációk, amik egyébként teljesmértékben kiegészítik a nílusi hajóutat, de erről később még szót ejtünk.
 • A nílusi hajók csak nagyon csekély mértékben hasonlítanak, egy karibi vagy Földközi-tengeri hajókra, ami nem csoda, mert a tengeri hajókat összehasonlítani a folyami hajókkal teljesen értelmetlen, hiszen a funkcionális felépítésük miatt is eltérő konstrukciókról beszélünk, a tengeri hajók nagyságrendekkel nagyobbak és sokkal több szolgáltatást is nyújtanak. De a hajóutakról az emberek többségének a tengeri hajóút jut az eszébe.
 • A tengeri hajóutak esetében az utazás során az utasok elszállásolása kizárólag a hajón történik, ezzel szemben a nílusi hajóutak esetében egyéb más szállodákat is igénybe vesznek az utasok.

Az utazási irodánk jelenleg három olyan egyiptomi utazást kínál Önnek, ami nílusi hajóutat tartalmaz.
Ezen útjaink – úgynevezett – utazási kártyai ennek az oldalnak a tetején is megtalálhatóak, de itt újra röviden összefoglaljuk ezen utazásokat.

 1. King Tut, 8 nap/7 éj – Kairó 3 éj, Nílusi hajó 3 éj, Luxor 1 éj
 2. Misztikus Ozirisz, 11 nap/10 nap – Kairó 3 éj, Nílusi hajó 3 éj, Hurghada 4 éj
 3. Ámon-Ré fiai, 13 nap/12 éj - Kairó 5 éj, Nílusi hajó 3 éj, Hurghada 4 éj (JELENLEG még nem indul)

 

Hogyan néznek ki a nílusi hajók?

Sohasem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor életemben először léptem egy nílusi hajóra. Nagyon sok pozitív meglepetés ért. A várakozásaimmal ellentétben a recepció rész tágas volt és minőségi anyagokkal volt burkolva, mint ahogyan a hajó többi része is. A szobák nem hasonlítottak – azt általam korábban elképzelt – hajókabinra, pontosan úgy festett a szobánk, mint egy nagyon jó minőségű szállodai szoba, annyi küönbséggel, hogy az alapterületük nyilván kisebb volt. Legnagyobb meglepetésemre az ablak hatalmas nagy volt, a padlótól a plafonig ért és tulajdonképpen egy franci erkélyre volt a szobának, ami ugye nem más, mint egy erkélyajtó korláttal, de erkély nélkül…

A hajó több fedélzetből áll, amiken étterem, bárok illetve a szobák találhatóak. Nekem a kedvencem a legfelső szint, melynek a neve: „sundesk”, azaz napozófedélzet, amin egy pici medence is található, ahol Ön is hűsölhet.

Tulajdonképpen a nílusi hajók úszó ötcsillagos szállodák…

 

Milyen fajta/kategóriájú nílusi hajót használunk?

Ha utána néz az interneten – sajnos magyar nyelven nem áll rendelkezésre információ – akkor találhat olyan weboldalakat, mely nílusi hajókat értékelnek illetve minősítenek úgy, hogy különféle kategóriákba sorolják őket. Itt nem a csillagszámra kell gondolni, mert a most felsorolandó kategóriák mindegyike 5 csillagos. Viszont nagyon sok különbség lehet 5 csillagos és 5 csillagos nílusi hajó között.

A nílusi hajózásban, 5 csillagos kategóriában az alábbi típusú nílusi hajók vesznek részt:

 • olcsó,
 • standard,
 • superior,
 • deluxe,
 • luxus,
 • történelmi hajók.

Vannak egyéb kategóriák is, mint például a gőzhajó illetve egyéb kategóriába sorolt hajók, de ezekkel csak felesleges bonyodalmakat okoznák.
Viszont a lényeg, hogy mi csak deluxe vagy luxus minősítésű hajókat használunk. Meggyőződésünk, hogy egy nílusi hajóút élményét alapjaiban befolyásolja a hajó minősége.

 

Hogyan épülnek fel a nílusi hajóútjaink?

A tradicionális nílusi hajóutazások Asszuán és Luxor között zajlanak. Ezt a körülbelül 240 kilométeres távolságot mindkét irányban meglehet tenni, de mi sokkal szerencsésebbnek tartjuk, ha Asszuánból hajózik Luxor felé. Így sokkal jobban felépíthető az utazás.
Vannak olyan utazási irodák, akik hosszabb nílusi hajóutakat szerveznek oly módon, hogy az utasaik, az Asszuán-Luxor távolságot oda-vissza megteszik.
A mi megítélésünk szerint ez értelmetlen és felesleges idő és pénz pocsékolás, mert ugyanazok a látnivalók állnak a rendelkezésre az oda-vissza távon...

Léteznek sokkal hosszabb hajóutak is a Níluson, ennek keretében lehetőség van a Kairó és Asszuáni közti távolságot megtenni. Ez egy hosszú, bő kéthetes utazás. Ilyen utazás, egyelőre nem szerepel a kínálatunkban több okból kifolyólag sem, de a legfontosabb, hogy erre nem lenne olyan igény, ami egy utazási irodának üzletileg megérhetné…

A legfontosabb, hogy a látnivalók lényegi része az Asszuán és Luxor közötti szakaszon találhatóak illetve innen elérhetőek.
Az utazások hajón eltöltött ideje péntektől – hétfőig tart. A bejelentkezés pénteken dél körül történik, a kijelentkezés pedig hétfőn reggel. Három éjszakát tartózkodhat a hajón.
A hajón töltött program részletezését, akár röviden, akár hosszabb formában is megtalálhatja az előbb említett három utazásunk bármelyikének a leírásában.

 

Miért fontos, hogy a nílusi hajóutaknál más desztinációkat is meglátogasson?

Ha az ókori Egyiptom látnivalóit két főcsoportra kellene osztanunk, akkor az egyik csoportba a piramisok tartoznának, a másikba pedig az ókori egyiptomi templomok.
A piramisok többnyire Kairó környékén találhatóak, a templomok többsége pedig Asszuán és Luxor térségében.
Persze mindenféleképpen kell beszélnünk egy nagy jelentőségű látnivalóról, ami a Luxorban tekinthető meg és egyik csoportba sem tartozik, ez pedig nem más, mint a Királyok Völgye.
Egy Luxori városnézésnél, ahol megtekinthető a Királyok Völgye. A Királyok Völgyében (külön fizetendő belépőjeggyel) megtekinthető Tutanhamon sírkamrája. Óriási csalódást kelthet, hogy az ott talált felbecsülhetetlen kincsek a kairói Egyiptom Múzeumban kerültek kiállításra. Ezért érdemes a Luxort érintő utazások – ide tartoznak a Nílusi hajóutak is – esetében Kairót is meglátogatni, ha hosszabb időre nem is, de legalább egy alap kairói városlátogatásra, melynek része az Egyiptom Múzeum megtekintése.

Így kapcsolódnak össze a látnivalók egymással.

De ha már szóba hoztuk a Királyok Völgyét, akkor mindenféleképpen érdemes arról is beszélni, hogyan kapcsolódik a Királyok Völgye mögötti szándék Kairóhoz. Az idegenvezetőnk elfogja mesélni Önnek, hogy mielőtt a völgybe temetkeztek volna a Fáraók, piramisokat építettek temetkezési helyként. Szóval a Királyok Völgye a piramisok építését váltotta fel. Akár Luxort, akár Kairót látogatja meg a teljes történelmi hűség miatt érdemes mindkét város meglátogatni.

Talán ennyiből is érzi, hogy a nílusi hajóutak által kínált látnivalók megtekintése, a Kairói közelében található piramisok illetve a Kairóban található Egyiptomi Régészeti Múzeum (röviden Egyiptom Múzeum) megtekintése nélkül, mérhetetlen hiányérzetet generálhat…

Vendégkönyvünkből

Tibor véleménye

HURGHADA SZÁLLÁS UTAZÁS - 2023
ARABELLA AZUR RESORT
"Első utunk volt Egyiptomba, ami tökéletesre sikerült. A reptéren vártak minket, kisbusszal vittek a szállodába, ahol bekísértek és segítettek a becsekkolásnál. Hazautazásnál is pontosan érkezett ... tovább
  2023. 08. 17.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a HURGHADA SZÁLLÁS utazást!
IGEN,  ajánlom a ARABELLA AZUR RESORT-t!
2 család 2 gyerekkel, egy nagymamával

TÜRKIZ PLUSZ UTAZÁS - 2022
ALBATROS AQUA PARK RESORT
"Nagyon jól sikerült az utazás, profi szervezés volt az előkészületektől a hazaérkezésig. Köszönjük! Általában magunk szervezzük az utazásainkat, de most élveztük, hogy nem kell taxisokkal ... tovább
  2023. 01. 10.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a TÜRKIZ PLUSZ utazást!
IGEN,  ajánlom a ALBATROS AQUA PARK RESORT-t!
Sam véleménye

ARANY SZKARABEUSZ UTAZÁS - 2023
STELLA DI MARE BEACH RESORT
"Nagyon praktikus utazási csomag, Egyiptom főbb látnivalóinak 1 hét alatti megnézésére ideális. Az utazással eltöltött idők keveset visznek el az időből, így marad idő pihenésre is. A városi ... tovább
  2023. 03. 01.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a ARANY SZKARABEUSZ utazást!
IGEN,  ajánlom a STELLA DI MARE BEACH RESORT-t!
Segítségre van szüksége?
Írjon nekünk
info@egyiptom-travel.hu

vagy hívjon minket
+36 70 34 77 000

 
Blogbejegyzéseink

Menkauré piramisa

Menkauré piramisa a gizai fennsík 3. legmagasabb piramisa.
Az építtetője Menkauré fáraó, aki igazi piramisépítő család legfiatalabb tagja, hiszen a nagyapja volt Kheopsz fáraó – akinek a nevéhez fűződik Egyiptom legmagasabb piramisa -, az apja pedig Kefrén ...

Dzsószer lépcsős piramisa

Dzsószer Fáraó (i.e. 2668 – 2649, ókori neve: Netjerykhet) lépcsős piramisa, Egyiptom legrégebbi piramisa Szakkarában található, melyet égbevezető lépcsőnek is hívtak.

A Dzsószer lépcsős piramisa nagy előrelépést jelent az ...

Egyptair
Menetrend

MS 752 Budapest – Kairó
Téli menetrend: 14:25 – 19:35 

MS 751 Kairó – Budapest
Téli menetrend: 12:00 – 14:25 

A ...

Kövessen minket a közösségi média felületeinken is!

Egyiptom-Travel Facebook     Egyiptom-Travel Instagramm     Egyiptom-Travel Youtube     Egyiptom-Travel Youtube
 

Egyiptom Travel Utazási Iroda


Telefonos ügyfélszolgálat:
Hétfő - péntek: 09:00 - 19:00
Szombat: 09:00 - 14:00

Sürgősség és azonnali információnyújtás esetén: 0-24
+36 70 34 77 000
info@egyiptom-travel.hu


Ügyfélszolgálati iroda:
Hétfő - péntek: 09:30 - 17:00
ELŐZETES IDŐPONTFOGLALÁS SZÜKSÉGES!
CAPITAL SQUARE Irodaház

1133 Budapest, Váci út 76. III. em.
Engedélyszám: U-001965


© 2021 Egyiptom Travel Kft. powered by mestercom  v3.6.32
Megértettem
Ez a weboldal az Ön adatainak védelmét szem előtt tartva csak olyan, technikai jellegű sütiket használ, melynek segítségével gyorsabban és pontosabban szolgálhatjuk ki Önt! :)Részletek
MUISZ tagság logója